Europeiska solidaritetskåren

Inom Europeiska solidaritetskåren erbjuds du som ung mellan 18-30 år en möjlighet att åka som volontär till ett annat land och jobba inom olika projekt och verksamheter.

Du kan jobba i en social eller kulturell organisation, eller med djur och natur. Din mottagande organisation kan vara ett ungdomscenter, förskola, teater, förening, organisation, skola, förskola, myndighet eller liknande. Du kan åka till ett EU-land eller ett grannland till Europa. Du kan vara volontär mellan två och tolv månader.

För att vara volontär behövs inga förkunskaper eller specifika kvalifikationer. Volontärer får resebidrag, fickpengar, språkkurs och bostad. Alla unga som vill delta i Europeiska solidaritetskåren (volontärprojekt och solidaritetsprojekt) behöver registrera sig i Portalen för Europeiska solidaritetskåren.

Kooperativet Fjället har under många år tagit emot volontärer som jobbat på fritidsgården som en extra resurs. Dessa har kommit från olika länder som Frankrike, Spanien, Portugal, Georgien, Turkiet.

Kooperativet Fjället hjälper också unga från närområdet som vill åka som volontärer och vi har även egna volontärprojekt. Nästa projekt som vi kommer att skicka ungdomar till är sommaren 2024. Hör av dig till oss om du är intresserad.

Kooperativet Fjället innehar en Quality Label inom Europeiska solidaritetskåren under programperioden t o m år 2027.

Vill du veta mer om Europeiska solidaritetskåren; 

https://europa.eu/youth/solidarity_sv   

Här är en enkel film om Europeiska solidaritetskåren och hur det funkar. Filmen är gjord av Globala Kronoberg som är en sändande organisation. Kooperativet Fjället är också en sändande organisation och kan hjälpa till på det sätt som beskrivs i filmen.